Šarišský hrad opäť ožije históriou, divadlom a hudbou

04.09.2010 Prešov

Veľký Šariš 4. septembra (TASR) – Areál nádvoria Šarišského hradu, prístupová cesta, lúka pod hradom a celé podhradie ožije v nedeľu (5. 9. ) popoludní stredovekými postavami v historických kostýmoch, divadlom, ...
Samospráva Veľkého Šariša (okres Prešov) a tamojšie Kultúrno-informačné centrum (KIC) pripravili podujatie s bohatým programom, ktorý má zábavným spôsobom vtiahnuť do histórie návštevníkov zo širokého okolia od tých najmenších až po najstarších. Cieľovou skupinou sú najmä rodiny s deťmi.

Podľa riaditeľky KIC Ivety Hurnej budú môcť počas nedeľňajšieho popoludnia účastníci Slávnosti na Šarišskom hrade zažiť šermiarsky turnaj, vystúpenie hudobných skupín Hrdza, Kapucini & Stanley, Mloci, Žobráci, ale aj barokovú hudbu sláčikového kvarteta orchestra Musica Iuvenalis a divadelno–cirkusové predstavenie Taniere v podaní BILBO Compagnie a Cirkus Sacra z Prahy. Cestou na hrad čakajú návštevníkov aj krátke rozprávkové divadelné epizódy, ktorými sa predstavia mladí ľudia, účastníci nedávnych tvorivých workshopov v rámci projektu občianskeho združenia Portál – komorné divadlo bez opony s názvom Šarišský Hollywood. Na lúke pod hradom bude paralelne prebiehať program pre deti s tvorivými dielňami, hrami, atrakciami a divadelnými predstaveniami v podaní bábkových divadiel Badroz, Babadlo a divadla Portál.

\"Podujatie je prístupné širokej verejnosti, pre svoju atraktívnosť prostredia a zároveň svojou inovatívnou formou vnáša kultúru do verejného priestoru Šarišského hradu. Podujatie má za sebou už štyri úspešné ročníky s návštevnosťou okolo 7 - 8000 ľudí najmä z Prešova. Z roka na rok však pribúdajú návštevníci z celého prešovského kraja, \" dodala Hurná.

Počas Slávností na Šarišskom hrade bude na trase Prešov - Veľký Šariš posilnená doprava autobusmi Dopravného podniku mesta Prešov prostredníctvom mimoriadnych spojov linky č. 16.
 

Vyberte región

mark